Offentlig utsmyckning

Vi skapar offentlig utsmyckning i form av mosaik med kakel, klinker och porslin. Material som i annat fall skulle slängas får ett nytt liv till glädje för oss alla i det offentliga eller privata rummet. Vi utför uppdrag både inomhus och utomhus samt ger garanti på hållbarhet. De blir vackra som dekoration. Dessa material återvinns inte så vi använder dem istället för att dekorera offentliga miljöer.

Vi vänder oss till allmännyttan och fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, skolor, myndigheter, restauranger och andra miljöer som har offentliga rum.

Vi brukar säga att vi inte säljer konst utan vi säljer konstnärlig ledning. Priset för detta beror på omfattning, handledning, storlek, antalet verkstäder och komplexiteten på verket.

Mosaikprojekt i Gubbängen, 2020.

Så här jobbar vi

Tillsammans med uppdragsgivaren tar vi fram ett förslag på utsmyckning och vilka som ska vara delaktiga. Remakebolaget kan med eller utan målgruppen ta fram en skiss för eventuellt bygglov.

Vi monterar vanligtvis våra verk på nät för att sedan monteras på det underlag vi tillsammans beslutar om. Om utsmyckningen ska vara en trygghetsskapande/ folkbildande eller på annat sätt kollektivt konstverk som ska skydda mot klotter och annan skadegörelse gör vi tillsammans en plan.

Vi kan tex hålla i öppna verkstäder för de boende/ skolelever/ fritidsgårdar/ personal för att låta dessa grupper vara delaktiga, även arbetstränare och sommarjobbande ungdomar kan vara med och sätta upp konstverket. Deltagare får inom ramen för verket skapa egen design och på så sätt sätta en vacker ”Tag”. När verket är klart kommer hantverkare och konstnärlig ledare på Remakebolaget montera, foga och göra slutlig finish och städa upp efter sig.

Vad behöver uppdragsgivaren göra? Söka och bekosta eventuellt bygglov, upplåta en lokal för öppna verkstäder under projekttiden, samt i samarbete med Remakebolaget marknadsföra projektet till deltagare av öppna verkstäder. Skriva ett samarbetsavtal.

Välkommen in med intresseanmälan!

Vi kommer gärna på ett förutsättningslöst möte!

info@remakebolaget.se 070 88 99 138

Workshops och events

Boka workshops eller events

för din skola eller arbetsplats eller tillsammans med dina vänner. Hör av dig till oss: info@remakebolaget.se eller ring 070 88 99 138.

Teambuilding eller kickoff för företag eller skola

Teambuilding eller kick off för företag. Anlita oss för en härlig kreativ stund där du och dina medarbetare/elever tillsammans skapar ett konstverk som varar. Ni gör det roliga, vi kommer och putsar fogar och ger konstverket den sista finishen.

Pris enligt överenskommelse.

Upp

Arbetsträning, rehabilitering eller praktik

Hos oss kan du arbetsträna eller praktisera i vår mosaikverkstad. Inga förkunskaper krävs men vi ser gärna att du är intresserad av hantverk eller färg och form. Du kommer få möjlighet att prova på olika former av mosaikläggning i en lugn och kreativ anda. Om Remakebolaget har uppdrag kommer du som vill få vara med och bidra till kollektiv offentlig konst.

Vi anpassar uppgifter efter den sökandes önskemål och förmåga. Personer som arbetstränat hos oss med stressrelaterade diagnoser är väldigt nöjda med tiden hos oss. En arbetsplats som kombinerar meningsfullt skapande i lugn miljö där det finns struktur och hälsosam kreativitet, något vi ser stimulerar hjärnan på ett positivt sätt.

Vi har avtal med Arbetsförmedlingen och Samordningsförbundet. Kollektivavtal är viktigt för oss för att se till att du är skyddad när du är hos oss.

Vi följer folkhälsoinstitutets krav när det gäller corona.

Välkomna på ett studiebesök eller kontakta oss via telefon eller mejl
070 88 99 138 eller info@remakebolaget.se

Upp