Offentlig utsmyckning

Vi skapar offentlig utsmyckning i form av mosaik av klinker, kakel och porslin. Vi utför uppdrag både inomhus och utomhus och ger garanti på hållbarhet. Materialet är insamlat kakel, klinker och porslin som blir över från byggprojekt och kastas bort. Dessa material återvinns inte så vi använder dem istället för att dekorera offentliga miljöer.

Vi vänder oss till allmännyttan och fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, skolor, myndigheter, restauranger och andra miljöer som har offentliga rum.

Vi brukar säga att vi inte säljer konst vi säljer konstnärlig ledning och priset för detta beror på omfattning av handledning, storlek, antal verkstäder och komplexiteten på konstverket.

Så här jobbar vi

Tillsammans med uppdragsgivaren tar vi fram ett förslag på utsmyckning och vilka som ska vara delaktiga. Remakebolaget kan med eller utan målgruppen ta fram en skiss för eventuellt bygglov.

Vi monterar vanligtvis våra verk på nät för att sedan monteras på det underlag vi tillsammans beslutar om. Om utsmyckningen ska vara en trygghetsskapande/ folkbildande eller på annat sätt kollektivt konstverk som ska skydda mot klotter och annan skadegörelse gör vi tillsammans en plan.

Vi kan tex hålla i öppna verkstäder för de boende/skolelever/fritidsgårdar/personal för att låta dessa grupper vara delaktiga. Deltagare får inom ramen för verket skapa egen design och på så sätt sätta en vacker ”Tag”. När verket är klart kommer hantverkare och konstnärlig ledare på Remakebolaget montera, foga och göra slutlig finish och städa upp efter sig.

Uppdragsgivaren ansvarar för att:

  • Söka och beskosta eventuellt bygglov
  • Upplåta en lokal för öppna verkstäder under projekttiden
  • I samarbete med Remakebolaget marknadsföra projektet till delatagare av öppna verkstäder
  • Skriva ett samarbetsavtal

Vi kommer gärna på ett förutsättningslöst möte!


Välkommen in med intresseanmälan!

info@remakebolaget.se

0708899138

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies. 

Rulla till toppen